μήνυμα

μήνυμα

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Όσοι προσπαθούν να ρίξουν την Εκκλησία από το ύψος της γίνονται χειρότεροι από τους αιρετικούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για ομολογια
 
Γράφει ο Αθανάσιος Μόσχος Γυμναστής

"...Όσοι προσπαθούν να ρίξουν την Εκκλησία από το ύψος της έτσι ώστε να προσαρμοστούν με τους αιρετικούς και να γίνουν ένα, δεν καταφέρνουν τίποτα από το να πέφτουν οι ίδιοι κάτω να γίνονται χειρότεροι από αυτούς και να βγαίνουν τελικά οι ίδιοι εκτός  Αυτής και εκτός της Σωτηρίας . "

Σαν ένα από τα ελάχιστα μεν αλλά μέλη της Εκκλησίας δε , τολμώ να γράψω μερικά πράγματα για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί σε αυτήν . Φυσικά η Εκκλησία όσο και αν πολεμήθηκε ανά τους αιώνες δεν έπαθε απολύτως τίποτα και ούτε καμία έλλειψη έχει καθώς έφυγαν από αυτήν διάφορες ομάδες ανθρώπων, μικρές ή μεγάλες φτιάχνοντας την αίρεση τους νομίζοντας πως έτσι θα βρουν την αλήθεια. Οι δύσμοιροι , είχαν την αλήθεια στα χέρια τους , μπροστά τους , μέσα τους καθώς κοινωνούσαν των αχράντων Μυστηρίων, το σώμα και το αίμα του Χριστού , αληθινά και όχι συμβολικά , όπως πιστεύουν πολλοί πιστοί σήμερα ακατήχητοι, φοβάμαι πως και κάποιοι Ιερείς ακόμα. 
Την αλήθεια λοιπόν αυτή την έδιωξαν , την άφησαν , την πέταξαν σαν τυφλοί και άφρονες . Αποκόπηκαν από την αληθινή άμπελο του Κυρίου. Αλλά ποιοι τους εμπόδισαν ; Ποιοι τους δίδαξαν την αλήθεια με το παράδειγμά τους , με την Αγιότητα τους ή με το βίωμα τους ;
Ας μην κρυβόμαστε, είναι πάρα πολύ λυπηρό σήμερα να βλέπω και να ακούω Ιερείς που όχι μόνο δεν διδάσκουν την Ορθοδοξία αλλά που διαστρέφουν οι ίδιοι την αλήθεια . Δεν στηρίζονται καθόλου στα λόγια των Αγίων Πατέρων αλλά καινοτομούν επικίνδυνα χωρίς διάκριση και χάρη Θεού. Θεωρούν τους Πατέρες ως κάτι το οποίο πέρασε και πως ήταν μόνο για την εποχή τους. Μάλιστα όπως λένε κάποιοι από αυτούς, οι Πατέρες έπεσαν θύματα του αρχέκακου όφεως ( διαβόλου) καθώς δεν είχαν πραγματική αγάπη και ήταν η αιτία διαίρεσης από τους αδερφούς μας (όχι διαφύλαξης της αλήθειας) . Είδα και το άλλο πως οι Ιεροί κανόνες είναι τα τοίχοι του αίσχους τα οποία μας χωρίζουν από τους αδερφούς μας ( αιρετικούς). Για να μην μιλήσουμε για τις συμπροσευχές που έχουν γίνει συνήθεια , κάτι που απαγορεύουν οι Ιεροί κανόνες της ΜΙΑΣ, ΑΓΙΑΣ, ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ . Δεν θέλω να αναλωθώ περισσότερο στα όσα αντικανονικά και αντιπατερικά λόγια έχουν γραφτεί και ειπωθεί μέσα μάλιστα σε λίγα χρόνια.
Δεν σταμάτησαν βέβαια μόνο σε αυτά, αποκορύφωμα όλων ήταν η λεγομένη ''Αγία και Μεγάλη Σύνοδος '' που έγινε στην Κρήτη. Όπως αποδείχτηκε με άρθρα πολλών αξιόλογων Ιεραρχών και Θεολόγων πατώντας πάνω στους Ιερούς κανόνες φυσικά και στον κανονικό τρόπο συγκλίσεως των Συνόδων, ούτε Αγία ήταν , ούτε Μεγάλη αλλά ούτε και Σύνοδος. Όλα αυτά από την βιασύνη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να συγκληθεί οπωσδήποτε αυτή η ψευδοσύνοδος και να νομιμοποιηθεί η αίρεση του οικουμενισμού . Στην οποία δεν μπορούσε να πάει έστω ως παρατηρητής κάποιος απλός Ιερέας αλλά μπορούσαν σε αυτήν να παρευρίσκονται παπικοί , προτεστάντες , πράκτορες της CIA (Ελισάβετ Προδρόμου) κτλ. Βλέπω σε όσους Ιεράρχες συμφωνούν με αυτή την αιρετική ψευδοσύνοδο και γενικά με αυτή την γραμμή, να καταλαμβάνονται από μια αναγκαιότητα να πάρουν την Εκκλησία στις πλάτες τους με όποιο κόστος και να την πάνε ''πιο μπροστά'' σε μέρη και σε μονοπάτια στα οποία δεν έχει πάει ποτέ, δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος Αγίου Πατέρα , άρα και Θείας Χάριτος. Σαν να έχει ανάγκη η Εκκλησία από κάτι τέτοιο λες και είχαν κάποια αποκάλυψη Θεού και πρέπει να φέρουν το έργο εις πέρας.
 Όσοι Ιερείς αντιδρούν σε αυτήν τους την παραφροσύνη είναι οπισθοδρομικοί ( σαν να μιλάμε για μόδα και όχι για την αλήθεια) , δεν έχουν αγάπη , είναι φανατικοί , τους συγκρίνουν με τους παλαιοημερολογίτες χωρίς καν να σκέφτονται πως υπάρχει και η ευθεία και ευλογημένη οδός της διάκρισης .
Μα Άγιοι Ιεράρχες αυτοί δεν έκαναν καμία καινοτομία στην πίστη τους και στο φρόνημα τους. Όσα δίδασκαν , διδάχτηκαν και παρέλαβαν , αυτά συνεχίζουν να διδάσκουν. Ξαφνικά εκεί όπου ήταν καλοί ποιμένες και άρα όχι προς τιμωρία , τώρα έγιναν αιρετικοί ; Από πότε; Από την ώρα που εμφανίστηκε η ψευδοσύνοδος και γίνεται μια πολύ ύπουλη προσπάθεια από το Πατριαρχείο να επιβληθεί στον λαό με το έτσι θέλω; Από πότε έχουμε πάπα στην Ορθοδοξία μας; Η Ορθόδοξη συνείδηση του λαού δεν είναι ο έσχατος κριτής; Ανά τους αιώνες είχαμε αιρετικές και ληστρικές συνόδους. Τι λοιπόν σας κάνει σίγουρους πως αυτή δεν είναι; Ενώ έχουμε τόσες ενδείξεις για το αντίθετο ; Μέσα σε όλα αυτά έρχεται και το κείμενο προς τον λαό από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να μας ενημερώσει για το τι έγινε στην σύνοδο. Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν το διάβαζα. Νόμιζα πως έγινε άλλη σύνοδος η οποία καταδίκασε την Κρήτη και έβγαλε αυτές τις αποφάσεις. Δεν ήξερα αν έπρεπε να κλάψω ή να γελάσω . Γέλασα σίγουρα όταν βγήκε ο καθηγητής Λαρεντζάκης ο οποίος είναι στην γραμμή του Πατραιαρχείου και υπερασπιστής της ψευδοσυνόδου και χαρακτήρισε ψευδή το κείμενο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος , λέγοντας πως δεν έγιναν αυτά στην Κρήτη. Τι σας έχει τυφλώσει τόσο πολύ λοιπόν;
 Σας παρακαλώ θερμά και με δάκρυα, δεν θα καταφέρετε τίποτα. H Εκκλησία θα μένει πάντοτε στο ύψος της . Πάντοτε θα ισχύουν τα λόγια των Αγίων Πατέρων καθώς είναι διαχρονικά . Εμείς είμαστε πίσω. Δεν έχουμε ανάγκη από καινούργιο Ευαγγέλιο , αυτό μας πάει έως τα έσχατα . Ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς είπε για τον οικουμενισμό πως είναι παναίρεση. Βλέπω πως είναι και κάτι άλλο , ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ. Εκεί δυστυχώς οδηγούμαστε και είστε πιόνια αυτή την στιγμή των σιωνιστών. Όταν θα επιτελέσετε το έργο τους θα σας πετάξουν και θα σας αφήσουν να κρεμαστείτε από τις τύψεις ( εδώ ή στην άλλη ζωή) όπως έκαναν με τον Ιούδα. Μην αποκόπτεστε από την αληθινή άμπελο του Κυρίου καθώς χάνετε την χάρη, γίνεστε ξερά κλίματα και μαζί σας παίρνετε ψυχές στην απώλεια και στο πυρ. Αν την τελευταία σας στιγμή δείτε την αλήθεια και αλλάξετε πορεία, τι θα γίνει με αυτές τις ψυχές; Μην επικαλείστε την αγάπη, αγάπη που δεν έχει στοιχεία σωτηρίας είναι πλάνη του διαβόλου. Δεν είναι το Άγιο Πνεύμα αυτό που κατευθύνει τα βήματα σας. Η Αγία Γραφή αναγνωρίζει δύο πνεύματα μόνο. Αν δεν είναι το Άγιο θα είναι το δαιμονικό, όπου οι ενέργειες του είναι φανερές πλέον. Αγάπη πραγματική έχουν όσοι λένε την αλήθεια στους αιρετικούς και κρατάνε την Εκκλησία στο ύψος της, έτσι ώστε όταν αυτοί μετανοήσουν να ανεβούν σε αυτό. Όσοι προσπαθούν να ρίξουν την Εκκλησία από το ύψος της έτσι ώστε να προσαρμοστούν με τους αιρετικούς και να γίνουν ένα, δεν καταφέρνουν τίποτα από το να πέφτουν οι ίδιοι κάτω να γίνονται χειρότεροι από αυτούς και να βγαίνουν τελικά οι ίδιοι εκτός  Αυτής και εκτός της Σωτηρίας .

Αθανάσιος Μόσχος Γυμναστής