μήνυμα

μήνυμα

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Πού βρισκόμαστε στην πραγματικότητα, Μέσα ή έξω από την Εκκλησία;

Πού βρισκόμαστε στην πραγματικότητα, βάσει των αγιοπνευματικών διαδασκαλιών των Αγίων Γρηγορίου Παλαμά και Μαξίμου Ομολογητού; 
Μέσα ή έξω από την Εκκλησία;
Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος γρηγοριος παλαμαςΑποτέλεσμα εικόνας για αγιος ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ


 
1) Πώς ορίζεται η ΕΚΚΛΗΣΙΑ στην Πατερική μας Παράδοση:

Άγιος Μάξιμος ο Ομιολογητής:  «Εκκλησία, όπως είπε ο Χριστός μας, δεν είναι ούτε τα κτίρια, ούτε τα ντουβάρια, ούτε οι κληρικοί, ιερείς και αρχιερείς, ούτε τίποτε άλλο. Αλλά Εκκλησία τι είναι; Είναι ο ίδιος ο Χριστός και η Αλήθειά Του, το Ευαγγέλιο Του, η Ορθή Πίστη, η ορθή δόξα. Αυτή είναι η Εκκλησία! Και όπου υπάρχει αυτή η αλήθεια, η ορθή δόξα, εκεί είναι και η Εκκλησία του Χριστού. Όπου δεν υπάρχει αυτή η ορθή δόξα, η ορθή ομολογία και η αλήθεια, εκεί δεν υπάρχει ούτε Εκκλησία του Χριστού»
 
Γι’ αυτό λέγει και ένας άλλος μεγάλος Πατέρας της Εκκλησίας  ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς (σπουδαίος Πατέρας, άφθαρτα τα λείψανά του στην Θεσσαλονίκη), τι λέει, μετά από τόσους αιώνες από τον Άγιο Mάξιμο, 7ος αιώνας ο Άγιος Mάξιμος, 14ος αιώνας ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς. Mετά από 6-7 αιώνες λέει περίπου τα ίδια πράγματα. Tι; Ακούστε: «Καί γάρ οἱ τοῖς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας τῆς ἀληθείας εἰσίν, οἱ δέ μή ὄντες τῆς ἀληθείας οὐδέ τοῖς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας εἰσίν». Δηλαδή, «Αυτοί που είναι μέσα στην αλήθεια είναι και μέσα στην Εκκλησία του Χριστού. Ενώ αυτοί που είναι έξω από την αλήθεια δεν είναι ούτε μέσα στην Εκκλησία του Χριστού, αλλά είναι έξω από αυτήν»
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ

Και τώρα η απορία: Όλοι αυτοί οι οικουμενίζοντες και οικουμενιστές, κοινωνούντες, συμπροσευχόμενοι,  διαχέοντες και διανέμοντες, - ως ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ( Ποίος τους όρισε άραγε ιδιοκτήτες;)- την ΜΟΝΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ, ως ΑΛΗΘΕΙΑΝ και των ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ και των ΑΛΛΟΔΟΞΩΝ.  
   Οι Πατριάρχες, Μητροπολίτες, Επίσκοποι και καθηγητές ''θεολόγοι'', οι ΥΠΑΙΤΙΟΙ και ακόλουθοι των της Κρήτης ρημάτων, πού βρίσκονται βάσει των αγιοπνευματικών διδασκαλιών των Αγίων Γρηγορίου Παλαμά και Μαξίμου Ομολογητού, περί του ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;  
Μέσα ή έξω από την όντως Εκκλησία;;;