μήνυμα

μήνυμα

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

 Η Δημοκρατία οδηγείται στην αυτοκατάργησή της
Η Δημοκρατία οδηγείται στην αυτοκατάργησή της, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Αδαμόπουλος σε ανακοίνωσή του για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Στην ανακοίνωση, υπογραμμίζει πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τιμά την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας και όλους όσους αγωνίστηκαν ή συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο  στη θέσπιση ενός σύγχρονου φιλελεύθερου Συντάγματος, στην εμπέδωση του κράτους δικαίου και στην καλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Αποφασιστικής σημασίας στην πορεία προς την ομαλότητα υπήρξε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, η προσωπική συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος κλήθηκε να διαχειριστεί μία εξαιρετικά εύθραυστη κατάσταση, όταν, μετά από επτά χρόνια εκτροπής και υπό το βάρος της κυπριακής τραγωδίας, η χούντα κατέρρεε, αφήνοντας πίσω της μία Ελλάδα ρημαγμένη κι ένα λαό που διψούσε για ελευθερία και πρόοδο.
Ωστόσο, συνεχίζει, τέσσερις δεκαετίες αργότερα, οι ηγέτες της σύγχρονης Ελλάδας ξέχασαν ότι στη Δημοκρατία δεν αρκεί όλες οι εξουσίες να πηγάζουν από το λαό αλλά πρέπει και να ασκούνται προς το συμφέρον του  λαού – και πάντοτε, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
«Όταν η νομοθετική λειτουργία ασκείται με πράξεις της εκτελεστικής εξουσίας (ΠΝΠ) χωρίς να συντρέχει έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, όταν η κυβέρνηση προχωρεί κατ’ επανάληψη σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ομοίως χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα, όταν, εν γένει, μεθοδεύεται η εξαθλίωση των πολιτών, με τη μετακύλιση του βάρους της οικονομικής κρίσης στη βάση της κοινωνίας, προκειμένου να προστατευτεί η οικονομική ελίτ και να εξυπηρετηθούν διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, η Δημοκρατία οδηγείται στην αυτοκατάργησή της», προσθέτει.
Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως η φετινή επέτειος δεν ενδείκνυται για εορτασμούς αλλά αποτελεί υπενθύμιση προς το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών ότι έχουμε χρέος να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση ώστε να μην επιτρέψουμε να χαθεί ό,τι με τόσο κόπο αποκτήθηκε. Ενδείκνυται για περισυλλογή και αλλαγή πορείας.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/678827