μήνυμα

μήνυμα

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

O Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

 
Aπέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ρ/Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδας, Σεβ. κ. Φραγκίσκο Παπαμανώλη.
Η επιστολή του κ. Δωροθέου Β΄ , έχει ως εξής:
Σεβασμιώτατε αδελφέ,
Πληροφορηθέντες την γεναίαν απόφασιν του Αγιωτάτου Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ νά παραιτηθή των άκρως υψηλών και ευθυνοφόρων καθηκόντων του, δια του παρόντος εκφράζομεν και αύθις εις αυτόν, δι’ υμών, τα εκ της προσωπικής μας μετ’ αυτού γνωριμίας, κατά την γενομένην επίσημον εις Ρώμην επίσκεψιν του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, προκληθέντα προς το πρόσωπόν του ημέτερα αισθήματα τιμής και αγάπης, επισημαίνοντες ότι επί των ημερών της παπωσύνης του η Εκκλησία της Πρεσβυτέρας Ρώμης επανήλθεν εις την παραδοσιακήν αυτής λαμπρότητα και μεγαλοπρέπειαν.
Επί τούτοις, ευχόμενοι όπως εις την των Ρωμαίων Εκκλησίαν αναδειχθή ειρήνης, αγάπης και διαχριστιανικής καταλλαγής ποιμήν, διατελούμεν
Μετά τιμής και αγάπης
Ο Σύρου Δωρόθεος Β’
 
πηγή: www.romfea.gr
 
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Οι εκφράσεις "Αγιώτατος Πάπας Βενέδικτος" και "Εκκλησία της πρεσβυτέρας Ρώμης" αφήνουν να υποθέσουμε πολλά. Πάντως σίγουρα ότι ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ποιμένες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, της "ΜΟΝΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ", έχουν αφήσει το ποίμνιο εις "τροφήν του Λύκου". Όπου Λύκος  διάβαζε "πάπας". Ο Θεός να τους φωτίσει.