μήνυμα

μήνυμα

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Συρία: Μισθοφόροι πολιορκούν χριστιανική πόλη - Στα όρια της απελπισίας οι αμυνόμενοι

Μία διάσταση του εμφυλίου στην Συρία που δεν προβάλλεται από τα δυτικά ΜΜΕ και τους διάφορους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φέρνει στην επιφάνεια το λιβανικό κανάλι «Αλ Μαγιαντίν». Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό δίκτυο χιλιάδες Χριστιανοί στην πόλη Rableh της επαρχίας Homs, επί δέκα συνεχόμενες ημέρες παραμένουν υπό πολιορκία από τους αντάρτες, αναφέρει το λιβανικό κανάλι «Αλ Μαγιαντίν», επικαλούμενο πηγή από την συριακή Εκκλησία.
Η μικρή πόλη Rableh βρίσκεται νότιας της Homs μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο με συνολικό πληθυσμό 5.328 κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή του 2004 οι οποίοι όμως σύμφωνα με το λιβανικό κανάλι «Αλ Μαγιαντίν» μαζί με πρόσφυγες από την γύρω περιοχή αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις των ανταρτών.
Οι περισσότεροι από 12 χιλιάδες Χριστιανοί της πόλης αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε
ιατροφαρμακευτικό υλικό ενώ όπως αναφέρει το λιβανικό κανάλι οι προμήθειες τροφίμων στην πόλη έχουν εξαντληθεί. Ωστόσο, οι κάτοικοί της δεν μπορούν να πάνε πέρα από τα όρια του οικισμού, διότι φοβούνται ότι θα βρεθούν κάτω από τα πυρά των μουσουλμάνων ανταρτών.

Ο διαθρησκευτικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ της σουνιτικής πλειοψηφίας και των υπολοίπων θρησκευτικών μειονοτήτων της Συρίας αποτελεί μία πραγματικότητα που η Δύση επιθυμεί να αγνοεί επιθυμώντας απλά την αντικατάσταση του Assad με μία άλλη εκλεγμένη πολιτική προσωπικότητα σε μία χώρα που θα είναι διχασμένη όπως αποδείχτηκε και στο Ιράκ από θρησκευτικές διαφορές. 
Αυτό που δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται η Δύση είναι ότι μετά τον Assad η αντιπαράθεση των Σουνιτών με τους Αλαουίτες τους Δρούζους και τους Χριστιανούς θα συνεχιστεί και πιθανόν η χώρα να οδηγηθεί σε κατακερματισμό με την δημιουργία κρατιδιών συνδεδεμένα μεταξύ τους με χαλαρούς δεσμούς κατά την
γνωστή πολιτική των αγγλοσαξόνων διαίρει και βασίλευε, ή μήπως τελικά αυτός ήταν ο στόχος;


πηγή: Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr


Χαίρετε εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας