μήνυμα

μήνυμα

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ.. ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ! ! !

.... τα δε εν αυτή γενόμενα, ειδωλολατρεία.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Διαθρησκευτικό παρεκκλήσι για το EURO 2012. Στις 10 Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε η επίσημη ‘αφιέρωση’ του διαθρησκευτικού παρεκκλησίου στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.
Στην αφιέρωση του παρεκκλησίου, παρέστησαν λειτουργοί των τριών θρησκειών – του.... Χριστιανισμού, του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ.
Το multi-faith (πολύ-θρησκευτικό) εκκλησάκι στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, είχε σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο οπαδός οποιασδήποτε θρησκείας να μπορεί να βρει εδώ μια θέση για να «συγκεντρωθεί» (σχ. ΚΟ: όχι για να προσευχηθεί).
Ο χώρος πρόκειται να εξυπηρετεί αθλητές, προπονητές και οπαδούς διαφόρων χριστιανικών δογμάτων και άλλων θρησκειών.



Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, ο Robert Wojtas, πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, τόνισε ότι «αυτός ο τόπος είναι διαφορετικός από οποιοδήποτε άλλο στον οποίο μπορούν να προσεύχονται εκπρόσωποι όλων των θρησκειών» και εξέφρασε την ελπίδα «ο χώρος αυτός να εκπληρώσει την αποστολή του και να φέρει ενότητα και όχι διαχωρισμό».
Στην αφιέρωση του παρεκκλησίου ήταν ο Επίσκοπος της (ρωμαιοκαθολικής) επισκοπής της Βαρσοβίας - Πράγας, Αρχιεπίσκοπος Henryk Hoser, ο οποίος αφιέρωσε τα τείχη του παρεκκλησίου, μαζί με τον επίσκοπο Mark Izdebskim της Ευαγγελικής Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας, και ο Επίσκοπος Γεώργιος Pańkowskim της Ορθόδοξης Εκκλησίας που ευλόγησε τον βωμό. Σε χαιρετισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος Hoser είπε ότι «το γήπεδο είναι ένα σύμβολο ενότητας της ανθρωπότητας, και δείχνει την ενότητα της ανθρώπινης φύσης, και το παρεκκλήσι είναι ένα μέρος για όλους, το οποίο θα συμβάλει στην ενοποίηση της κοινωνίας μας».
Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε δέηση/μεσιτεία για παίκτες, προπονητές, διαιτητές, οπαδούς και την ομορφιά του αθλητισμού και του υγιούς ανταγωνισμού. Γνωστοί Πολωνοί αθλητές ανέγνωσαν προσευχές. Ο ποδοσφαιριστής Przemysław Twardzik προσευχήθηκε για τους παίκτες που θα συμμετέχουν στο EURO 2012, ο Ολυμπιονίκης στην ενόργανη γυμναστική Leszek Blanik για τους προπονητές και γυμναστές, η Ολυμπίνκης με χάλκινο μετάλλιο στο πατινάζ ταχύτητας Złotkowska Luiza για τους διαιτητές, ο ασημένιος ολυμπιονίκης στην ξιφασκία, Radoslaw Zawrotniak για τους οπαδούς και ο αθλητής του σκι Matthew Ligocki για την ομορφιά του αθλητισμού και τον υγιή ανταγωνισμό.
   Ο Εβραίος ραβίνος Maciej Pawlak είπε μια προσευχή, μέσω της οποίας ευλόγησε τον τόπο λατρείας για τους οπαδούς του Ιουδαϊσμού. Έκανε έκκληση προς τους παρόντες να βοηθήσουν ώστε ο χώρος να «αγιασθεί» περαιτέρω. Ζήτησε από το Θεό να βοηθήσει τους αθλητές να βρουν χρόνο για να προσευχηθούν σε Αυτόν. Στη συνέχεια, ο Μεγάλος Μουφτής της Θρησκευτικής Ένωσης Μουσουλμάνων της Πολωνίας Tomasz Miskiewicz είπε μια προσευχή, με την οποία ευλόγησε τον τόπο για τους μουσουλμάνους. Ο Ιμάμης Sharif Nezar προσευχήθηκε για όλους τους ανθρώπους που θα έρθουν στο Ευρώ 2012 από όλο τον κόσμο να χαρούν μέσα σε ένα πνεύμα αγάπης και ειρήνης, και να επιστρέψουν υγιείς και ευτυχισμένοι στα σπίτια τους. Το Στάδιο ευλόγησε ο επίσκοπος Marian Florczyk, εκπρόσωπος της Διάσκεψης των Επισκόπων Πολωνίας για τους αθλητές.
Μετά την προσευχή, ο οικουμενιστικός κλήρος, μαζί με άλλους συμμετέχοντες πήγαν στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, όπου προσευχήθηκαν στη μέση του γηπέδου ο Αρχιεπίσκοπος Henryk Hoser και μετά από αυτόν ο Ορθόδοξος Επίσκοπος Γεώργιος, ο εκπρόσωπος της Διάσκεψης των Επισκόπων της Πολωνίας για τους αθλητές Επίσκοπος Marian Florczyk, ο επίσκοπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας Marek Izdebski, επίσκοπος Victor Wysoczański, ο Επίσκοπος των Μαριαβιτών Michał Maria Ludwik Jabłoński και ο Μεθοδιστής επίσκοπος Zbigniew Kaminski.
Οι σχεδιαστές του διαθρησκειακού παρεκκλησίου είχαν την σύμφωνη γνώμη της Επισκοπής της Βαρσοβίας - Πράγας, της Πολωνικής Οικουμενικής Συνόδου, της Πολωνο-Εβραϊκής κοινότητας και της Μουσουλμανικής Θρησκευτικής Ένωσης της Πολωνίας. Το Οικουμενικό Παρεκκλήσι έχει έκταση 260 τετραγωνικών μέτρων.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα σχόλια δικά σας..
Χριστός Ανέστη
π. Φώτιος Βεζύνιας