μήνυμα

μήνυμα

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις «Blockupy»

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατά της λιτότητας σε προσωρινή κράτηση στη Φρανκφούρτη

Η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει τη συγκέντρωση αλλά δεν σημειώθηκαν βίαια επεισόδια
Η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει τη συγκέντρωση αλλά δεν σημειώθηκαν βίαια επεισόδια (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Η αστυνομία απομάκρυνε την Παρασκευή περίπου 400 διαδηλωτές που βρίσκονταν γύρω από ουρανοξύστη που στεγάζει τα γραφεία της Goldman Sachs στη Φρανκφούρτη.
Η συγκέντρωση των διαδηλωτών εντάσσεται στις τετραήμερες κινητοποιήσεις υπό το γενικό τίτλο «Blockupy», που θα διαρκέσουν έως το Σάββατο, ενάντια στον καπιταλισμό και στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
«Πεινάτε; Φάτε έναν τραπεζίτη» έγραφε ένα από τα πανό που είχαν αναρτήσει οι περίπου 1000 διαδηλωτές έξω από τον ουρανοξύστη Messeturm, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Goldman Sachs και άλλων επιχειρήσεων.
Η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο έξω από τον ουρανοξύστη και ανέπτυξε μεγάλο αριθμό ανδρών, σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό των διαδηλωτών. Το πλήθος είχε στήσει οδοφράγματα και σε άλλα σημεία έκανε καθιστική διαμαρτυρία.
Στη συνέχεια οι Αρχές προχώρησαν σε προσωρινή κράτηση διαδηλωτών, δεν σημειώθηκαν όμως βίαια επεισόδια.
Οι διαδηλωτές εκφράζουν οργή τους για την φτώχεια που λένε ότι επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στους λαούς με τον τρόπο που αντιδρούν στην οικονομική κρίση, η οποία εντάθηκε μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και την επανέναρξη της σεναριολογίας σχετικά με το εάν η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Οι διαδηλώσεις της Παρασκευής σημειώθηκαν εν μέσω της νομικής διένεξης ανάμεσα στους ακτιβιστές και τις γερμανικές Αρχές για το εάν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτραπεί να γίνουν οι κινητοποιήσεις. Δικαστήριο έδωσε μεν άδεια για να γίνει συγκέντρωση την Τετάρτη και διαδηλώσεις το Σάββατο, αλλά απαγόρευσε να γίνουν κινητοποιήσεις άλλες ημέρες.
Την Πέμπτη η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 150 διαδηλωτές διότι παραβίασαν την απαγόρευση ενώ την Τετάρτη είχαν απομακρύνει –και πάλι χωρίς να αναφερθούν βίαια επεισόδια– διαδηλωτές έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη Φρανκφούρτη. Πάντως η λειτουργία των τραπεζών δεν επηρεάστηκε.
 
πηγή:www.in.gr
 
ΣΧΟΛΙΟ: Είναι τόσο δύσκολο να παραδεχθούν, ότι κάποιοι αποφάσισαν να τραβήξουν
τα κεφάλαιά τους από όλο τον κόσμο, ώστε μέσα από την αθλιότητα που θα επέλθει, να
επιβάλλουν, την καταδυνάστευση των λαών. Και τώρα πια, δεν θα είναι μόνο 
 κοινωνικο-πολιτικο-οικονομική καταδυνάστευση, αλλά κυρίως "πνευματική".
Τα μάτια μας δεκατέσσερα αδέλφια.
Χριστός Ανέστη
Καιρός Ανά-στασης
π. Φώτιος Βεζύνιας