μήνυμα

μήνυμα

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Χορστ Ράιχ-εν-μπαχ

... ή αλλιώς οι Γερμανοί ξανάρχονται.... Αυτή την φορά όχι από μόνοι τους, όπως τον Απρίλιο του 1941, αλλά με τις κατάλληλες κινήσεις αυτών που στις επικείμενες εκλογές θα μας παρουσιασθούν και ως "ΣΩΤΗΡΕΣ".
Βρε παιδιά φωνάζω δεν μ' ακούει κανείς απόγονος εκείνων των Ηρώων του 1940; Δεν μας χρειάζονται μορφωμένοι. Φτάνει πια, όχι άλλος ορθολογισμός. Έχουμε ανάγκη από Έλληνες που να το λέει η καρδιά τους, έχουμε ανάγκη από "παλικάρια". Αυτήν την λέξη που δεν μεταφράζεται σε καμμία άλλη γλώσσα.

«Κίτρινες κάρτες» μοίρασε ο Ράιχενμπαχ  πηγή: real.gr


Στις αστοχίες που υπάρχουν σε συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Αθήνα, στη δεύτερη τριμηνιαία έκθεση του. (Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση της Ομάδας Δράσης)

Τα θέματα που στάθηκε ιδιαίτερα ήταν η γραφειοκρατία, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αλλά και η προτροπή προς τις τράπεζες να ανοίξουν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης προκειμένου να ενισχύσουν την ρευστότητα στην αγορά.

«Στην Ελλάδα είναι η εύκολη η νομοθέτηση αλλά δύσκολη η εφαρμογή των νόμων» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης.
Παράλληλα εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα έσοδα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς ο στόχος για το 2011 ήταν 400 εκατ. ευρώ και στα κρατικά ταμεία μπήκαν 946 εκατ. ευρώ.

Προανήγγειλε νέες μειώσεις στους μισθούς, καθώς, όπως υποστήριξε, με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. «Σκεφτείτε τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, τα μέτρα που παίρνουν για να σας βοηθήσουν» υπογράμμισε ο Χορστ Ράιχενμπαχ.

Όσον αφορά στην απορρόφηση των κονδυλίων ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης ήταν κατηγορηματικός. «Θα πρέπει να προχωρήσετε άμεσα, 20 δισ. ευρώ είναι διαθέσιμα».

Καλή λευτεριά αδέλφια
π. Φώτιος Βεζύνιας