μήνυμα

μήνυμα

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

...ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ....

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας: "Οι Ρωμαιοκαθολικοί δεν αποτελούν Εκκλησία"
                                          "Οι σημερινοί Ρωμαιοκαθολικοί... είναι κακόδοξοι, είναι αιρετικοί" υποστήριξε στο κυριακάτικο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως
Την θέση ότι «οι Ρωμαιοκαθολικοί δεν αποτελούν Εκκλησία» διατύπωσε στο Κυριακάτικο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «οι σημερινοί Ρωμαιοκαθολικοί… είναι κακόδοξοι, είναι αιρετικοί». Στο κήρυγμα του, που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις, εντός και εκτός Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Ιερεμίας τόνισε ότι οι Ρωμαιοκαθολικοί «είναι απλώς μια κοσμική και πολιτική εξουσία, που αποβλέπει σε μία παγκόσμια κυριαρχία, όπως παλαιά οι Φράγκοι, από τους οποίους προήλθαν. Έτσι εξηγούνται οι επισκέψεις και οι διεισδύσεις του Πάπα στην Ανατολική Ευρώπη, στα Βαλκάνια και στον χώρο της Ορθοδοξίας». Και ο Μητροπολίτης Γόρτυνος εκτίμησε πως ο Πάπας «θέλει να μάς υποτάξει», αλλά διαβεβαίωσε του πιστούς πως «δεν θα του περάσει!».

Ο Γερμανίας Αυγουστίνος για την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στη Γερμανία

Ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος (κατά κόσμο Γεώργιος Λαμπαρδάκης) σε μήνυμά του για την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στη Γερμανία αναφέρει ότι «αναμένεται να δοθεί ώθηση στο διάλογο Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών». Ήθελα συνεχίζει ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος «να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία να ενημερώσω τον Άγιο Πατέρα για την ίδρυση και λειτουργία της διάσκεψης των Ορθοδόξων επισκόπων». Θα ενημερώσει μάλιστα τον Πάπα και για τον «Οικουμενι(στι)κό Εσπερινό του 2010 στο Μόναχο που είχαν συμμετάσχει 20.000 άτομα (Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί και Προτεστάντες)».(Metropolit Augoustinos lobt “brüderliche Geste” des Papstes)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΝ
Από aktines.blogspot.com
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ,
μάλλον δε βεβαιότητα περί της ακριβούς αληθείας,
Π Φώτιος Βεζύνιας .