μήνυμα

μήνυμα

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ο ΠΟΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ... (κάντε κλικ εδώ)

ΔΥΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ… ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ… ΧΙΛΙΑ ΛΟΓΙΑ.. ΚΑΙ ΕΝΑ VIDEO...
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…. Αφού πρώτα διαβάστε τον κάτωθεν των δύο παραλλήλων
ειδήσεων, Αποστολικό κανόνα.
 

Η Σερβική Εκκλησία ετοιμάζει τον αφορισμό του πρ. Ράσκας Αρτεμίου;

Σε αφορισμό του πρώην Μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης, σκέφτεται να προβεί η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Εκκλησίας σύμφωνα με τα Σερβικά ΜΜΕ.
Να σημειωθεί, ότι κατά την τελευταία συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, 22 μέλη ψήφισαν υπέρ της τιμωρίας του επισκόπου Αρτεμίου , ενώ 12 ψήφισαν κατά.
Έτσι με αυτό το αποτέλεσμα, είναι πολύ πιθανό η πρόταση για τον αφορισμό του πρώην επισκόπου Αρτεμίου να περάσει.
Αυτό σημαίνει πως ο μοναχός Αρτέμιος θα επιστρέψει στην τάξη των λαϊκών, και δεν θα ανήκει στην Σερβική Εκκλησία.
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος δήλωσε από το Νις, ότι η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Εκκλησίας που θα συγκληθεί τον Μάιο, ίσως να συζητήσει τον αφορισμό του πρώην επισκόπου Αρτεμίου.
Πάντως να αναφερθεί, ότι εάν τελικά η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Εκκλησία αφορίσει τον πρώην Επίσκοπο Ράσκας κ. Αρτέμιο, θα είναι η πρώτη απόφαση στη νεώτερη ιστορία της Σερβικής Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Σερβίας και ο Επίσκοπος Μπάτσκας σε Εβραϊκή συναγωγή

 
Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος επισκέφτηκε την εβραϊκή συναγωγή Sukat salom του Βελιγραδίου για την παραδοσιακή εβραϊκή εορτή Hanuka μια εβραϊκή εορτή που λέγεται ελευθερίας και φωτός
Να αναφερθεί, ότι κατά την τελετή ο Πατριάρχης των Σέρβων κ. Ειρηναίος άναψε και ο ίδιος ένα από τα οχτώ κεριά στη λυχνία.
Επίσης εκτός από τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο τα κεριά στην λυχνία άναψαν και:
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, ο Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος Μπούλοβιτς, ο Μουφτής της Σερβίας, ο Αποστολικός Νούντσιος Orlando Antonini, ο Υπουργός Θρησκευµάτων της Σερβίας, ο πρόεδρος της Εβραϊκής νεολαίας Σερβίας και επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εβραϊκών Κοινοτήτων στη Σερβία ο κ. ACA Singer.
















































ΚΑΝΩΝ ΞΕ', ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
«Εί τις Κληρικός, ή Λαϊκός εισέλθοι εις συναγωγήν Ιουδαίων, ή αιρετικών προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω, και αφοριζέσθω».
Ερμηνεία
Μέγα αμάρτημα λογιάζει ο παρών Κανών το να έμβη τινάς Χριστιανός μέσα εις συναγωγήν, ή αιρετικών, δια να προσευχηθή. Τις γαρ μερίς πιστώ μετά απίστου, κατά τον θείον Απόστολον; Διότι, <...> πόσω μάλλον παρανομεί ο Χριστιανός εκείνος όπου συμπροσεύχεται με τους σταυρωτάς του Χριστού; Αλλά και η των αιρετικών εκκλησία και σύναξις, ως εναντία φρονούσα εις τους Ορθοδόξους, δεν πρέπει να τιμάται, αλλά μάλλον να αποβάλληται. Όθεν και ο παρών Κανών διορίζεται, ότι, όποιος Κληρικός, ή Λαϊκός, ήθελεν έμβη μέσα εις συναγωγήν των Ιουδαίων, και αιρετικών χάριν προσευχής, ο μεν Κληρικός, ως μεγάλα αμαρτήσας, ας καθαίρηται εν ταυτώ, και ας αφορίζηται, ο δε λαϊκός, ας αφορίζηται μόνον. <...> Ή, ορθότερον, καθώς άλλοι ερμηνεύουσιν, ο μεν Κληρικός ο εις συναγωγήν Ιουδαίων, ή αιρετικών εισελθών δια να προσευχηθή, ας καθαίρηται, ο δε Λαϊκός ας αφορίζηται.

Χαίρετε εν Κυρίω
Π. Φώτιος Βεζύνιας