μήνυμα

μήνυμα

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΜΑΣ... ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ..

ΝΕΑ ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

   Ανάμεσα στις μυρωδιές της άνοιξης, και στη παραζάλη της νέας φύσης, ακούγεται η φωνή του ιερέα να αναγγέλλει ότι «Νέαν έδειξεν κτίσιν, εμφανίσας ο κτίστης, ημίν τοις υπ΄ αυτού γενομένοις……» καθώς βέβαια έχει προηγηθεί από τα χείλη και πάλι του ίδιου, η διαχρονικά νέα είδηση,  ότι «Άγγελος πρωτοστάτης ουρανόθεν, επέμφθη ειπείν τη Θεοτόκω το Χαίρε …….».
     Συνταρακτικά γεγονότα τα οποία δυστυχώς δεν αγγίζουν, παρά ελάχιστους μωρούς……ελάχιστους χαζούς δηλαδή…!!!! «Ημείς μωροί διά Χριστόν…» γράφει ο Απόστολος Παύλος. Ο υπόλοιπος κόσμος βαδίζει με την ασφαλή πυξίδα ( έτσι νομίζει ο καημένος)  του ορθολογισμού. Μια πορεία αναζήτησης συνεχής, επίμονη, και  επίπονη, γεμάτη θλίψη και άγχος με αμφιβόλου ποιότητας....  αποτελέσματα. Μα δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ικανότητα για να δούμε ότι από το πρόσωπο, από το βλέμμα μα πιο πολύ από τη καρδιά του σύγχρονου εγωπαθή, και αυτάρκη ανθρώπου λείπει η ΧΑΡΑ. 
     Ε!!! άνθρωπε του Θεού, το έμαθες το νέο; Η Παναγία μας έχει μέσα στη κοιλιά της  Τον Σωτήρα μας… Άγγελος πρωτοστάτης κατέβηκε από τον ουρανό για να της ανακοινώσει, το χαρμόσυνο νέο, και έτσι να το μάθουμε και εμείς οι ……μωροί δια Χριστόν.. και τώρα να είμαστε ακόμα πιο τρελοί από τη χαρά μας.
     Ε!!!  άνθρωπε  του Θεού. Άκουσε τη φωνή του Αγγέλου:…….. «Χαίρε, κλίμαξ επουράνιε, δι ης κατέβη ο Θεός. Χαίρε γέφυρα μετάγουσα τους εκ γης προς ουρανόν».Κατάλαβες; Δεν το χωράει ανθρώπου νους. Μα ο Θεός στη γή; Και εμείς στον ουρανό; Τι χαρά Θεέ μου;
    Χαίρε λοιπόν και συ άνθρωπε του Θεού, γιατί τα γεγονότα ξεπερνάνε κάθε σοφία ανθρώπινης γνώσης.
    Χαίρε άνθρωπε του Θεού γιατί έφθασε η ευδοκία του προς εσένα, προς εμένα προς όλους.
    Χαίρε άνθρωπε του Θεού γιατί ντυμένος τώρα εσύ με την δόξα του πρωτόπλαστου πριν την παρακοή, πλέον ο άδης έμεινε γυμνός.
    Χαίρε, άνθρωπε του Θεού γιατί λύθηκε η παράβαση και ανοίχθηκε ξανά ο παράδεισος.
    Χαίρε, άνθρωπε του Θεού γιατί σε λίγες μέρες, την Αγία και Μεγάλη Δευτέρα, θα ακούσουμε τον ψαλμωδό να μας προτρέπει να ακολουθήσουμε τον προς το Άγιο Πάθος οδηγούμενο Κύριο, να σταυρωθούμε μαζί του, για να ζήσουμε και αιώνια μαζί του στη Άνω Ιερουσαλήμ, στη Βασιλεία των Ουρανών.
    «Χαίρετε εν Κυρίω».
      π. Φώτιος Βεζύνιας